Calendare de perete: decorarea spaţiului ambiental

Avem nevoie de o ambianţă cât mai plăcută şi atunci când suntem la birou, şi când suntem acasă, iar lucrurile cu care ne înconjurăm ne sunt necesare – dar la fel de mult ne este necesară şi o ambianţă plăcută. De aceea lucrurile utile ar trebui să fie, pe cât se poate, şi frumoase. Un exemplu de astfel de îmbinare a utilului cu plăcutul îl constituie utilizarea unor calendare de perete. Excelentă idee, dintr-o multitudine de motive, pe care le vom parcurge, unul câte unul, în acest articol.

O zicală filozofică spune că natura are oroare de vid. Un perete gol arată un pic cam neplăcut, mai ales când este alb, sugerând un aer de spital. De aceea alegerea uneia dintre mai multe variante de calendare de perete şi aplicarea acestui calendar combate oroarea naturala de vid, în plus oferind un control estetic, dar eficace, al trecerii timpului. Mai ales la birou sau in spaţiile de lucru, această reamintire poate spori eficacitatea activităţilor prin care firma îşi realizează profiturile, deci un dublu avantaj: decorare şi eficientizare. Plasarea pe perete a unui astfel de calendar nici nu este o chestie dificilă. Câteva pioneze, sau un cui, care este cât se poate de uşor de bătut, şi calendarul frumos colorat este fixat la locul lui. Oricine ştie şi că începuturile acestor calendare au fost cele bisericeşti, care consemnează dedicarea fiecărei zile, marile sărbători şi perioadele de post.

Încă un motiv, poate şi cel mai important, pentru a avea (sau oferi) calendare de perete este personalizarea. Aceste calendare pot fi comandate la diverse firme tipografice pentru a fi proiectate şi tipărite după dorinţa celui care face comanda. Ce înseamnă acest lucru? Că ele devin o extraordinară ocazie de publicitate pe un termen destul de lung – la urma urmei, dacă cel care primeşte un astfel de calendar şi îl pune pe perete, îl va folosi practic timp de un an – un an în care respectiva persoană şi toate celelalte care vor intra în încăpere vor privi la logo-ul firmei, la numele acesteia, la imaginile în culori atrăgătoare ale produselor firmei – un an de reclamă cu costuri infime! Într-adevăr, este o ocazie care nu trebuie ratată.

Am menţionat deja motivul estetic, importanţa unei pete de culoare într-o ambianţă nu întotdeauna înviorătoare. Aceste calendare de perete pot fi concepute special după dorinţa celui care le comandă; subiectele imaginilor folosite în cadrul lor pot fi dintre cele mai diverse. Bineînţeles, cel mai folosit subiect este cel al fetelor frumoase, cu câte o fotografie pentru fiecare lună a anului, dar subiectul imaginilor va diferi în funcţie de interesele celui care le comandă. Pentru o firmă de piese auto sau service, subiectul va fi constituit de maşini – poate cele mai moderne, sau de epocă. Iar o galerie de artă va opta, natural, spre o serie de imagini ale unor capodopere plastice cât se poate de celebre. Aici intervin câteva amănunte esenţiale: calendarele de perete trebuie să fie proiectate în mod adecvat, şi nu este rău dacă se apelează tot la firmele tipografice, acestea având angajaţi specializaţi în design, sau colaborează cu astfel de specialişti. Şi nu în ultimul rând, toate fotografiile şi detaliile grafice trebuie să nu fie afectate de drepturi de autor, „copyright”, dupa termenul englezesc, pentru a nu creea litigii pe tema drepturilor de proprietate intelectuală.

Publicat de