Cartea de vizită, un element indispensabil omului de afaceri

Te gândești că trăiești în secolul internetului, în care orice afacere se face online și orice legatură între partenerii de afaceri are loc pe email sau la telefon. Este cât se poate de adevărat, însă există o mulțime de elemente clasice care sunt și vor rămâne întotdeauna eficiente pentru un afacerist de succes.
Dintre acestea, cartea de vizită ocupă un loc principal.

De ce cartea de vizită?

Aparent, cartea de vizită este o simplă bucată de carton pe care este scris numarul de telefon și câteva informații despre cel care o oferă. Aceasta este concepția generală, însă în realitate, cărțile de vizită pot fi mult mai mult de atât. Cartonul poate fi înlocuit cu ușurință de plastic, iar informațiile pot fi vitale pentru cel care oferă acest mic element publicitar. Mai nou, cărțile de vizită pot fi transformate în stickuri de memorie sau magneți de frigider, așadar, pot fi foarte atrăgătoare pentru cei care le primesc.

Atunci când începi o afacere, neglijarea printării unor cărți de vizită poate să fie o greșeală majoră. Motivele pentru care nu ar trebui să se îmtâmple lucrul acesta sunt cât se poate de simple:

  • Cărțile de vizită sunt soluții ieftine. Câteva sute de cărți de vizită costă puțin, așadar nu va trebui să bagi foarte adânc mâna în buzunar pentru achiziția lor.
  • Sunt un puternic element de branding. Chiar dacă cel căruia îi oferi cartea de vizită nu te va suna niciodată, acesta va reține anumite elemente de pe cartea de vizită, cum ar fi logoul sau numele firmei. Astfel, atunci când va avea nevoie de un serviciu pe care îl oferi și te va descoperi în orice altă sursă, va avea tendința să opteze pentru serviciile tale.
  • Pot genera vânzări. Dacă oferi cărțile de vizită unor persoane care au legătură cu domeniul în care lucrezi, șansele ca acestea să apeleze la tine atunci când au nevoie de un serviciu sunt destul de mari.
  • Oferirea unei cărți de vizită este o acțiune elegantă. Câteodată, eleganța este totul în afaceri, iar oferirea unei cărți de vizită dovedește eleganță.

Ce trebuie să conțină cartea de vizită pentru a fi eficientă?

Evident, simpla prezență a unei cărți de vizită nu este suficientă. Aceasta trebuie să conțină câteva elemente esențiale: numele tău, adresa de email, numărul de telefon și numele firmei pe care o reprezinți. De asemenea, trebuie să conțină elemente grafice cât mai vizibile și mai plăcute la vedere și, dacă se poate, să fie realizată dintr-un material cât mai rezistent.

Publicat de