Cum să faci din cartea de vizită cel mai bun instrument de marketing

Ţinem în mână o carte de vizită în fiecare zi, fără măcar să ne dăm seama. Aruncă o privire pe birou, s-ar putea să ai una. Dar în portofel câte sunt? De diverse dimensiuni, colorate, rotunjite, din carton sau din plastic, cărţile de vizită sunt peste tot. Fiecare dintre noi avem propria carte de vizită pe care o oferim tuturor celor cu care stăm de vorbă, o socotim ca pe o necesitate, însă puţini sunt cei care văd cartea de vizită ca pe un instrument de marketing.

A venit timpul să folosiţi acea bucăţică de carton ca fiind cea mai bună oportunitate de publicitate atât pentru tine cât şi pentru business-ul pe care îl reprezinţi. Astfel, vei înmâna cartea de vizită unei anumite persoane, targetate dintr-un anumit motiv.

Iată câteva modalităţi de îmbunătăţire a cărţilor de vizită astfel încât acestea să adune şi beneficii, nu numai praf pe birourile partenerilor.

  1. Dă-i cărţii de vizită un scop, o utilitate. Şi nu vorbim doar de comunicare. Cărţile de vizită multi-task vor fi văzute mai frecvent decât cele banale, mediocre. Transform-o într-un semn de carte, într-un bilet de acces la un eveniment, într-un sticker, în ceva practic care te reprezintă. Fă-o parte din conversaţie.
  2. Urmăreşte-o. Poţi să introduci un cod QR pe cartea de vizită iar de fiecare dată când oferi una, stimulează destinatarul să o scaneze pentru a-ţi vizita site-ul, pentru a descoperi noile reduceri, sau orice fel de acţiune care poate fi urmărită. Astfel, poţi vedea ritmul în care oamenii folosesc cărţile tale de vizită. Dacă design-ul curent şi stimulentele nu funcţionează, poţi încerca oricând alt design sau strategie.
  3. Fă-o provocatoare. Surprinde persoanele care primesc cartea de vizită cu un mesaj amuzant, distractiv sau interesant. Găseşte unul care sa aibă totusi legatură cu afacerea ta. De exemplu: “E mai periculos să sari din avion decât să intri pe site”. Un mesaj degajat ar putea ajuta începerea unor conversaţii pe masură şi despre alte subiecte, fapt ce duce indirect la noi căi de comunicare şi stabilire a relaţiilor cu partenerii.
  4. Adaugă credibilitate prin testimoniale. Clienţii ţin cont de părerile altor clienţi. Adaugă pe spatele cărţilor de vizită cateva testimoniale sau chiar un link unde pot fi citite toate părerile clienţilor tăi.
  5. Susţine o cauză. Impactul social şi business-ul merg mână în mână. Spune lumii ce susţii, folosindu-te de cărti de vizită. Introdu un mesaj ca: “Susţinător al Campionatului Naţional de Hochei” sau “Membru al Asociaţiei Pescarilor Sportivi din România”. Astfel, destinatarii vor înţelege mai bine că stau de vorbă cu un profesionist.
  6. Pune poza ta pe cartea de vizită. Ochii care nu se văd, se uită. Incluzând fotografia ta pe cartea de vizită, te asiguri că oamenii îşi vor aduce aminte de tine chiar dacă a trecut mult timp de la ultima întâlnire. O fotografie nu numai că adaugă un punct la capitolul popularitate, ci conturează şi portretul tău, ca persoană. Te face de asemenea mult mai uşor de recunoscut în faţa concurenţei.
  7. Înmânarea unei cărţi de vizită, memorabilă. Actul de a face schimb de cărţi de vizită cu cel cu care vorbeşti poate fi mai important decât cartea de vizită în sine. Foloseşte-o ca pe un instrument de începere a conversaţiei. În timp ce o înmânezi, subliniază importanţa unei eventuale colaborări.

 Care sunt secretele propriei tale cărţi de vizită?

Publicat de