Foile cu antet: cât de folositoare sunt ?

Sunt foarte mulţi oameni care primesc corespondenţă comercială sau oficială. De obicei îşi dau seama imediat despre ce este vorba, pentru că plicurile sunt purtătoare de însemne, sigle, logo-uri de mărci şi simboluri ale firmelor. O mare parte a acestui fel de corespondenţă provine de la instituţii cum ar fi ANAF, primării, sau dacă expeditorul este o firmă comercială, sunt mari şanse ca ea să fie o bancă – băncile trimit foarte multe mesaje sub formă scrisă, în special extrase de cont sau rapoarte lunare de activitate. Vă întrebaţi de ce încă se mai foloseşte hârtia sub forma acestor foi cu antet chiar şi în epoca internetului? Un vechi proverb latinesc spunea „verba volant, scripta manent”, adică vorbele zboară în vând, dar scrisul rămâne. Chiar şi în epoca internetului scrisul prezintă avantaje, nedepinzând de un echipament electronic, poate fi arhivat şi prezentat ulterior oricând, nu poate fi accesibil hackerilor; toate acestea sunt nişte avantaje semnificative.

Pentru firmele comerciale, corespondenţa reprezintă un volum impresionant de muncă necesară, şi chiar dacă e-mailul este rapid, este totuşi adesea dublat de corespondenţa clasică. Iar când intervine această corespondenţă clasică, personalizarea ei prin intermediul unor  foi cu antet este un pas în direcţia cea bună a prezentării firmei pe cât mai multe suporturi este posibil. La urma urmei, dacă se folosesc abţibilduri, stickere pe maşini, de ce corespondenţa să nu fie şi ea personalizată?

Iar corespondenţa personalizată, imprimată pe aceste foi cu antet, este mult fluidizată prin faptul că, pe lângă logo-ul în culori vii care reprezintă cât se poate de grafic firma, antetul îţi oferă şi websiteul, adresa împreună cu numărul de telefon – toate datele de contact pentru ca cel care a primit un astfel de mesaj pe foaia cu antet să poată foarte uşor răspunde la el. Nu este de mirare că până şi cel mai folosit program de editare de texte a inclus posibilitatea creării unui antet în cadrul meniului său – aşa că orice utilizator de MS Office (care include şi Word în cadrul acestei suite de programe) poate să îşi creeze propriul antet şi să scoată la imprimantă documente care îl conţin; personalizarea documentelor şi corespondenţei nu mai este un privilegiu al firmelor şi instituţiilor.

Dacă pentru volume extrem de mici de corespondenţă sau imprimate o imprimantă personală sau chiar una mai performantă poate satisface necesităţile, când este vorba de volume mari sau medii, atunci lucrurile se schimbă. Costurile cu hârtia, cartuşele de imprimantă şi uzura inerentă care intervine când o imprimantă este suprasolicitată fac ca opţiunea tipăririi respectivelor foi cu antet să fie una cu mult mai avantajoasă. Firmele apelează oricum la această opţiune, pentru că ele au nevoie de cantităţi mari din aceste coli personalizate – ele câştigă din punctul de vedere al raportului preţ/calitate, dar şi datorită faptului că la volume mari îşi permit să negocieze preţuri mai avantajoase. Nu vorbim aici de instituţii de stat, ele au legături demult stabilite cu furnizori tipografici de mare capacitate, însă şi ONG-urile ori anumite persoane fizice, cum ar fi artiştii sau avocaţii, pot folosi cu mult succes colile personalizate cu antet. Nu credeţi? Interesaţi-vă la cei care oferă astfel de servicii de imprimare sau tipărire de foi cu antet şi vă veţi convinge singuri.

Publicat de