Mapa de prezentare: ce este și ce trebuie să conțină?

La fel ca și cărțile de vizită, mapele de prezentare sunt soluții evergreen, care au fost, sunt și vor fi de actualitate în orice moment pentru businessurile lumii. Acestea sunt instrumente de lucru cu clienții, care pot fi folosite în aproape orice situație și pot ajuta foarte mult pentru promovare, branding și awareness.
Mapele de prezentare reflectă profesionalism și pot crește percepția asupra produselor pe care o firmă le vinde. Alături de cartea de vizită, mapa de prezentare este un element care trebuie să fie mereu prezent în întâlnirea de afaceri, deoarece poate influența decizia celui cu care te întâlnești dacă va colabora sau dacă nu va colabora cu tine.

Ce poate să conțină o mapă de prezentare?

În principiu, o mapă de prezentare trebuie să conțină prezentarea produselor sau serviciilor pe care le vinzi. Marele beneficiu pe care îl oferă este faptul că poate conține prezentarea produselor sub formă de fișe, în așa fel încât să nu fii nevoit să tipărești un întreg catalog pentru ofertare. În funcție de client, poți alege produsele care ar putea să îl intereseze și îi poți prezenta totul într-un mod personalizat.
Astfel, poți economisi o mulțime de bani pe care i-ai da în mod normal pe tipar și poți atrage aprecierea clientului, prin dezvoltarea unei relații personalizate cu acesta.
De asemenea, mapa de prezentare poate conține documente care se pot oferi participanților la un simpozion sau la un curs sau diverse documente destinate angajaților unei companii. Mapele de prezentare sunt o soluție mult mai elegantă decât clasicele dosare din plastic sau din carton și pot fi personalizate cu ușurință.
În aceste mape pot fi prezentate diverse proiecte la care ai lucrat, partenerii cu care colaborezi, toate serviciile pe care le oferi și beneficiile pe care le are o achiziție de la firma pe care o reprezinți.
Pe pagina 3 a mapei, la interior, se aplică un buzunar ștanțat pentru cartea de vizită. Astfel, pe lângă conținutul tipărit din interiorul mapei de prezentare, partenerul primește și cartea ta de vizită.

Ce beneficii obții prin tipărirea unei mape de prezentare?

  • Obții un instrument foarte elegant și eficient de promovare a afacerii tale;
  • Oferi informații concludente și foarte bine direcționate partenerilor de afaceri și clienților;
  • Ai un spațiu larg pentru găzduirea materialelor de prezentare a firmei și pentru prezentarea informațiilor despre afacerea ta;
  • Oferi un impact vizual puternic;
  • Obții un efect psihologic pozitiv.
Publicat de